Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen mukaan COVID19-tiedepaneeliin

Valtioneuvoston kanslia on asettanut eri tieteenaloja edustavan 13-jäsenisen COVID19-tiedepaneelin. Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen edustaa paneelissa ympäristö- ja ilmastotieteitä.

Tiedepaneelin on tarkoitus tukea pääministeri Sanna Marinin 8.4.2020 asettaman koronakriisin jälkihoidon toimenpiteitä valmistelevan ryhmän työtä.

Paneelin tehtävänä on auttaa valmisteluryhmää arvioimaan ja ennakoimaan koronaviruskriisiin liittyviä ja siitä seuraavia vaikutuksia sosiaalisen, terveydellisen, taloudellisen ja ekologisen kestävyyden sekä yksilöiden, yhteisöjen ja yhteiskunnan kestävyyden näkökulmista. Arviot pohjataan tutkittuun tietoon. Paneelin jäsenet on valittu tehtävään henkilökohtaisen asiantuntijuuden perusteella.

”Tiedepaneeli tarjoaa hallitukselle tieteellistä ja tutkittua tietoa päätöksenteon tueksi tänä haastavana ajankohtana. Tavoitteena on hahmottaa myös ilmastotoimia, jotka samalla nostavat Suomea korona-taantumasta. Luvassa on tiivis 1,5 kuukauden rupeama”, sanoo Ilmastopaneelin puheenjohtaja ja Helsingin yliopiston professori Markku Ollikainen.

Tiedepaneelin toimintakausi jatkuu 31.5.2020 saakka.

Valtioneuvoston tiedote aiheesta: https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/tieteellista-tukea-koronakriisin-jalkihoitoon-covid19-tiedepaneeli-asetettu