Työpaikkailmoitus: Projektisuunnittelija Suomen ilmastopaneelille

Tule edistämään tieteeseen pohjautuvaa päätöksentekoa!

Suomen ilmastopaneelin sihteeristöön haetaan projektisuunnittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen. Työtehtävät keskittyvät Ilmastopaneelin viestinnän ja sihteeristön työn tukemiseen. Tehtävässä pääset osaksi monitieteistä tiedeyhteisöä, jossa alan parhaat asiantuntijat työskentelevät päivänpolttavien ilmastonmuutoskysymysten parissa tutkimuksen ja politiikan rajapinnalla, sekä luomaan suhteita ilmastotoimien kannalta olennaisiin sidosryhmiin.

Projektisuunnittelija työskentelee osana Ilmastopaneelin sihteeristöä. Tehtävä koostuu kahdesta osa-alueesta: viestinnän tukemisesta sekä sihteeristön yleisen työskentelyn avustamisesta. Tehtäviin voi kuulua esimerkiksi raporttien editointia ja taittoa tai erilaisten tekstien ja some-materiaalien luonnostelua sekä sidosryhmätyön edistämistä yhdessä Ilmastopaneelin viestintäasiantuntijan kanssa. Projektisuunnittelija osallistuu myös sihteeristön viikoittaiseen työhön avustaen juoksevissa asioissa, esimerkiksi lausuntojen valmistelussa, ilmastopolitiikan seuraamisessa sekä tapaamisten, työpajojen ja tapahtumien järjestämisessä. Työtehtävät sovitaan viikoittaisissa sihteeristöpalavereissa. Toimenkuvan painopisteitä ja sisältöä voidaan räätälöidä sopivan henkilön löydyttyä.

Tehtävä sopii sinulle, jos olet kiinnostunut ilmastopolitiikasta ja pidät työstä, jonka tempo vaihtelee. Olet joko urasi alkupuolella tai sinulla on jo jonkin verran työkokemusta. Sinulla on osaamista viestinnästä tai sisällöntuotannosta. Kokemus tiedeviestinnästä on eduksi. Sinulla on kokemusta ja intoa järjestää tapahtumia kokouksista konferensseihin.

Odotamme sinulta erinomaista suomen kielen taitoa sekä itseohjautuvaa työotetta. Hallitset etätyön ja Office-ohjelmat. Tarvitset hyviä vuorovaikutustaitoja laajassa yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa. Olet motivoitunut edistämään Ilmastopaneelin työn vaikuttavuutta paneelin jäsenten ohjauksessa osana Ilmastopaneelin sihteeristöä.

Kiinnostuitko? Tarkempi hakuilmoitus ja ohjeet hakuun Helsingin yliopiston verkkosivuilla: Projektisuunnittelija

Odotamme hakemustasi rekrytointijärjestelmään 11.7.2022 mennessä. Tehtävä on määräaikainen Ilmastopaneelin nykyisen toimikauden puitteissa 30.4.2024 saakka ja toivottu aloitusajankohta mahdollisimman pian. Helsingin yliopisto toivoo hakijoita monipuolisesti eri sukupuolten edustajista, kieli- ja kulttuuritaustoista sekä vähemmistöistä.

Lisätietoja antaa Ilmastopaneelin koordinaattori Sally Weaver (, +358 50 37 68 391)

Ilmastopaneeli tuottaa tietoa päätöksenteon tueksi

Suomen ilmastopaneeli on tieteellinen ja riippumaton asiantuntijaelin, joka tukee ilmastopolitiikan suunnittelua ja sitä koskevaa päätöksentekoa. Ilmastopaneeli julkaisee tieteellisiä tutkimusraportteja ja antaa lausuntoja ja politiikkasuosituksia. Raportit ja muut julkaisut ovat paneelin verkkosivuilla avoimesti hyödynnettävissä. Ilmastopaneeli on asetettu ilmastolain mukaisesti, ja sen jäseninä on 15 ilmastopolitiikan kannalta keskeisten tieteenalojen ansioitunutta tutkijaa. Ilmastopaneelin työtä avustaa sihteeristö.